Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Klasszikus máglyarakás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd felszeleteljük. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, és az almaszeleteket 4 dkg cukorral és fahéjjal félig puhára pároljuk. A kifliket felkarikázzuk. A tojássárgáját 4 dkg cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tejet hozzáadva meglangyosítjuk. A kifliket ebbe a tojásos-cukros tejbe mártogatjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit vajjal kikenünk, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd felszeleteljük. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, és az almaszeleteket 4 dkg cukorral és fahéjjal félig puhára pároljuk. A kifliket felkarikázzuk. A tojássárgáját 4 dkg cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tejet hozzáadva meglangyosítjuk. A kifliket ebbe a tojásos-cukros tejbe mártogatjuk.

Egy 20×30 cm-es tepsit vajjal kikenünk, és a kiflik felét sorban lerakjuk. A tetejüket megkenjük baracklekvárral, majd rárakjuk a félig párolt almaszeleteket, és megszórjuk mazsolával. A tetejére a maradék kiflit rakjuk, és betesszük a sütőbe. Amikor a teteje kezd pirulni, kivesszük a sütőből.

A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverünk egy evőkanál baracklekvárt. Ezt a habot a kiflik tetejére simítjuk, majd kanállal díszítjük, hogy hullámokat hozzunk létre. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a hab szép színt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is