Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd felszeleteljük. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, és az almaszeleteket 4 dkg cukorral és fahéjjal félig puhára pároljuk. A kifliket felkarikázzuk. A tojássárgáját 4 dkg cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tejet hozzáadva meglangyosítjuk. A kifliket ebbe a tojásos-cukros tejbe mártogatjuk.
Egy 20×30 cm-es tepsit vajjal kikenünk, és a kiflik felét sorban lerakjuk. A tetejüket megkenjük baracklekvárral, majd rárakjuk a félig párolt almaszeleteket, és megszórjuk mazsolával. A tetejére a maradék kiflit rakjuk, és betesszük a sütőbe. Amikor a teteje kezd pirulni, kivesszük a sütőből.
A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverünk egy evőkanál baracklekvárt. Ezt a habot a kiflik tetejére simítjuk, majd kanállal díszítjük, hogy hullámokat hozzunk létre. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a hab szép színt kap.
