Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Klasszikus máglyarakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db szikkadt kifli
  • 5 db alma
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb 1 liter tej
  • 5 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje (habbá verve )
  • 5 dkg mazsola
  • baracklekvár

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd felszeleteljük. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, és az almaszeleteket 4 dkg cukorral és fahéjjal félig puhára pároljuk. A kifliket felkarikázzuk. A tojássárgáját 4 dkg cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tejet hozzáadva meglangyosítjuk. A kifliket ebbe a tojásos-cukros tejbe mártogatjuk.

Egy 20×30 cm-es tepsit vajjal kikenünk, és a kiflik felét sorban lerakjuk. A tetejüket megkenjük baracklekvárral, majd rárakjuk a félig párolt almaszeleteket, és megszórjuk mazsolával. A tetejére a maradék kiflit rakjuk, és betesszük a sütőbe. Amikor a teteje kezd pirulni, kivesszük a sütőből.

A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverünk egy evőkanál baracklekvárt. Ezt a habot a kiflik tetejére simítjuk, majd kanállal díszítjük, hogy hullámokat hozzunk létre. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a hab szép színt kap.

https://receptneked.wps.hu/klasszikus-maglyarakas/