Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Almás, fehérboros párolt káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 db alma 1 kisebb fej káposzta 2 kis fej hagyma 1kk kömény só, bors cukor 1 ek. olaj 1 dl. száraz fehérbor kevés fehérbor ecet csipet csombor (borsikafű) kakukkfű Elkészítése: A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 kis fej hagyma
  • 1kk kömény
  • só, bors
  • cukor
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl. száraz fehérbor
  • kevés fehérbor ecet
  • csipet csombor (borsikafű)
  • kakukkfű


Elkészítése:

A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk.

A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot.

Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!

Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni.

Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is