Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás, fehérboros párolt káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 kis fej hagyma
  • 1kk kömény
  • só, bors
  • cukor
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl. száraz fehérbor
  • kevés fehérbor ecet
  • csipet csombor (borsikafű)
  • kakukkfű


Elkészítése:

A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk.

A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot.

Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!

Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni.

Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/almas-feherboros-parolt-kaposzta/