Hozzávalók:
- 3 db alma
- 1 kisebb fej káposzta
- 2 kis fej hagyma
- 1kk kömény
- só, bors
- cukor
- 1 ek. olaj
- 1 dl. száraz fehérbor
- kevés fehérbor ecet
- csipet csombor (borsikafű)
- kakukkfű
Elkészítése:
A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk.
A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot.
Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról!
Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni.
Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.