Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-hagymás sült krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 3 db alma
  • 3 fej lilahagyma
  • 2 marék gyöngyhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 5 evőkanál sertészsír (vagy kacsazsír, libazsír)

Elkészítése

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre és enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

Ezután öntsük fel hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább, majd szintén szűrjük le, szórjuk meg ízlés szerint sóval, az ételízesítővel és óvatosan, hogy a krumpli ne törjön keverjük, forgassuk össze.

Az almát héjastul vágjuk fel szintén ízlés szerinti cikkekre. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gyöngyhagymát szintén pucoljuk meg.

A zsírt olvasszuk fel, majd öntsük bele a tepsibe.

Ezután tegyük bele az előzőleg félpuhára főzött, fűszeres krumplit, majd szórjuk rá a vékonyra felszeletelt lila hagymát, a cikkekre vágott almát, a gyöngyhagymát és óvatosan keverjük össze.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 45 perc alatt süssük készre.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/almas-hagymas-sult-krumpli/