Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás párolt lilakáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej lilakáposzta
  • 4 db alma (vagy birs )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipetnyi őrölt kömény (elhagyható)
  • 1-2 evőkanál cukor (vagy édesítő )
  • 1 evőkanál libazsír (vagy kacsa )
  • ecet
Almás párolt lilakáposzta

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk,hozzátesszük a cukrot és kicsit meg karamellizáljuk, majd beletesszük a vékonyra gyalult káposztát.Addig kevergetjük míg kicsit összeesik.Ekkor ecetezzük,beletesszük az őrölt köményt,reszelt almát.Kevés vizet öntünk alá fedőt teszünk rá és készre pároljuk.Vizet ha kell pótoljunk alá de a végére pároljuk el alóla az összeset.Ha cukor helyett édesítőszert használunk azt a végén tegyük bele.

Remekül illik a sült húsokhoz és a marhapörkölt mellé is vagy csak úgy magában is finom.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/almas-parolt-lilakaposzta/