Hozzávalók:
- 2 fej édes hagyma
Páchoz:
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál BBQ mártás
- 1 tojás
- 2 kiskanál füstös fűszerkeverék
- 1,5 dl víz
Sütéshez:
- 10 dkg panko vagy zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A hagymákat vágjuk fel karikákra.
A pác hozzávalóit keverjük össze, lassan adagoljuk hozzá vizet. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát keverjünk ki a víz hozzáadásával.
A hagymakarikákat forgassuk meg pácban, majd tegyük 2-3 órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe.
A hagymakarikákat forgassuk meg zsemlemorzsában, majd bő forró olajban pár perc alatt süssük ropogósra.
Csepegtessük le a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón.