Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonya puffancs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • só
  • liszt aforgatáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és kissé sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és még forrón áttörjük.

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojást, borsot, szerecsendiót, sót és összegyúrjuk. A masszából diónyi gombócokat formázunk és lisztben megforgatjuk.

Egy edényben olajat forrósítunk és pirosra sütjük benne a puffancsokat. Forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/burgonya-puffancs/