Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyaforgács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg burgonya
  • 1,5-2 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 1egész tojás
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj
  • só


Elkészítése:

Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.

Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.

A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük.

A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.

Papírtörlőre szedjük,kevés sóval meghintjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/burgonyaforgacs/