Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyagombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • liszt
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban megpirítjuk, majd a tűzről levéve a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. A tojást beletesszük, és annyi liszttel dagasztjuk be, hogy könnyű tészta legyen.

Sóval ízesítjük, és kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. (Különösen finom, ha a tálon karikákra vágott, lisztbe mártott, és bő, forró olajban kisütött hagymával hintjük meg.)

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/burgonyagomboc-2/