Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyapüré recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • tej
  • só

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd áttörjük, és annyi vajjal elkevert forró tejbe öntjük, amennyit felvesz (részben ízlésünktől függ, hogy milyen sűrűn szeretjük a burgonyapürét, részben a burgonya minőségétől, hogy mennyit vesz fel).

Ha a főzővíz nem volt elég sós, utánasózzuk. Kitűnő, habos lesz a burgonyapürénk, ha a burgonyát habverővel a tejben 1-2 percig verjük.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/burgonyapure/