Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás csicsókapüré recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg csicsóka
  • 40 dkg burgonya
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
  • 1 ek tejföl
  • 3 dkg vaj


Elkészítése:

A csicsókát egy dörzsi szivaccsal alaposan megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.

Egy burgonyatörő segítségével pépesre törjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Alaposan összekeverjük.

Melegen, bundás- és sült húsokhoz kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/burgonyas-csicsokapure/