Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1/2 dl tejföl
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
- kevés étolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd melegen áttörjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a krumplihoz keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a tejjel és tejföllel, majd a burgonyás masszához keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva a krumplis masszához keverjük. Ha kell, akkor még utánízesítünk.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben megsütjük a gofrikat.

