Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyatallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál bors
  • szerecsendió

Elkészítése

A meghámozott, megmosott és a felkockázot burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A burgonyát egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a fűszerekert: sót, borsot, frissen reszelt szerecsdendiót és a vajat. Az egészet botmixerrel pürésítjük.

Amikor a massza már sima, akkor beledolgozzuk a tojást is.

Az elkészült masszát egy habzsákba töltjük, majd hűtőbe tesszük egy órára. A pihentetett masszából egy sütőpapírral fedett tepsire kb 5 cm-es korongokat alakítunk ki.

180 fokos sütőben süssük kb 20 percig vagy amíg kicsit megpirul.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/burgonyataller/