Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Csípős sült zöldségek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Gyorsan elkészíthető, egészséges és ízletes köret, amely remekül illik húsokhoz vagy akár önálló fogásként is megállja a helyét. A friss zöldségek roppanós állaga és a fűszeres, enyhén csípős ízvilág igazán különlegessé teszi.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Zöldségek előkészítése

A paprikákat, a hegyes erős paprikát, a kápia paprikát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A ceruzababot szintén előkészítjük.

Sütés

Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt felforrósítunk az olívaolajjal. A zöldségeket puhulási sorrendben tesszük bele: először a sárgarépát, majd a ceruzababot, utána a paprikákat, végül a póréhagymát. Sóval és grillfűszerrel ízesítjük, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett 5–6 percig pirítjuk, amíg a zöldségek enyhén karamellizálódnak, de még roppanósak maradnak.

Tálalás

A csípős sült zöldségeket frissen kínáljuk sült vagy rántott húsok mellé, de rántott zöldségekhez is kiváló köret.

Tipp

A még karakteresebb ízért a végén egy kevés szójaszószt vagy frissen facsart citromlevet is adhatunk hozzá. Ha szeretjük az igazán erőset, a hegyes erős paprika mellé chilipehellyel is megszórhatjuk

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is