Elkészítése
Zöldségek előkészítése
A paprikákat, a hegyes erős paprikát, a kápia paprikát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A ceruzababot szintén előkészítjük.
Sütés
Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt felforrósítunk az olívaolajjal. A zöldségeket puhulási sorrendben tesszük bele: először a sárgarépát, majd a ceruzababot, utána a paprikákat, végül a póréhagymát. Sóval és grillfűszerrel ízesítjük, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett 5–6 percig pirítjuk, amíg a zöldségek enyhén karamellizálódnak, de még roppanósak maradnak.
Tálalás
A csípős sült zöldségeket frissen kínáljuk sült vagy rántott húsok mellé, de rántott zöldségekhez is kiváló köret.
Tipp
A még karakteresebb ízért a végén egy kevés szójaszószt vagy frissen facsart citromlevet is adhatunk hozzá. Ha szeretjük az igazán erőset, a hegyes erős paprika mellé chilipehellyel is megszórhatjuk
