Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős sült zöldségek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db paprika
  • 1 db erős paprika
  • 1 db piros kápia paprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg ceruzabab
  • 5 cl olívaolaj
  • só
  • grill fűszerkeverék

Elkészítése

Zöldségek előkészítése

A paprikákat, a hegyes erős paprikát, a kápia paprikát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A ceruzababot szintén előkészítjük.

Sütés

Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt felforrósítunk az olívaolajjal. A zöldségeket puhulási sorrendben tesszük bele: először a sárgarépát, majd a ceruzababot, utána a paprikákat, végül a póréhagymát. Sóval és grillfűszerrel ízesítjük, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett 5–6 percig pirítjuk, amíg a zöldségek enyhén karamellizálódnak, de még roppanósak maradnak.

Tálalás

A csípős sült zöldségeket frissen kínáljuk sült vagy rántott húsok mellé, de rántott zöldségekhez is kiváló köret.

Tipp

A még karakteresebb ízért a végén egy kevés szójaszószt vagy frissen facsart citromlevet is adhatunk hozzá. Ha szeretjük az igazán erőset, a hegyes erős paprika mellé chilipehellyel is megszórhatjuk

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/csipos-sult-zoldsegek/