Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Cukkiniból “tökfőzelék”

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukkinikat megtisztítjuk, végüket levágjuk, majd egy tálba lereszeljük. Ezután jól besózzuk, és félretesszük körülbelül fél órára, hogy levet eresszenek. Amíg a cukkini áll, megtisztítjuk a fokhagymát, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd mindent felszeletelünk. Egy serpenyőben forró olajon elkezdjük fonnyasztani a hagymát és a fokhagymát. Amikor már üvegesek, hozzáadjuk a paradicsomot és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukkinikat megtisztítjuk, végüket levágjuk, majd egy tálba lereszeljük. Ezután jól besózzuk, és félretesszük körülbelül fél órára, hogy levet eresszenek. Amíg a cukkini áll, megtisztítjuk a fokhagymát, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd mindent felszeletelünk.

Egy serpenyőben forró olajon elkezdjük fonnyasztani a hagymát és a fokhagymát. Amikor már üvegesek, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd végül a jól kinyomkodott cukkinit is a serpenyőbe tesszük. Az egészet jól összekeverjük, és megszórjuk az apróra vágott kaporral.

Egy pohár vizet öntünk a keverékhez, majd közepes lángon, gyakori keverés mellett körülbelül 10 percig főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, megszórjuk a tetejét pirospaprikával, és alaposan összekeverjük.

Végül egy kanál liszttel elkevert fél pohárnyi tejfölt adunk hozzá, amivel behabarjuk a zöldségeket. Még egy pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Ez az étel remekül illik rántott hús vagy pörkölt mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is