Elkészítése
A cukkinikat megtisztítjuk, végüket levágjuk, majd egy tálba lereszeljük. Ezután jól besózzuk, és félretesszük körülbelül fél órára, hogy levet eresszenek. Amíg a cukkini áll, megtisztítjuk a fokhagymát, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd mindent felszeletelünk.
Egy serpenyőben forró olajon elkezdjük fonnyasztani a hagymát és a fokhagymát. Amikor már üvegesek, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd végül a jól kinyomkodott cukkinit is a serpenyőbe tesszük. Az egészet jól összekeverjük, és megszórjuk az apróra vágott kaporral.
Egy pohár vizet öntünk a keverékhez, majd közepes lángon, gyakori keverés mellett körülbelül 10 percig főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, megszórjuk a tetejét pirospaprikával, és alaposan összekeverjük.
Végül egy kanál liszttel elkevert fél pohárnyi tejfölt adunk hozzá, amivel behabarjuk a zöldségeket. Még egy pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Ez az étel remekül illik rántott hús vagy pörkölt mellé.

