Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkiniból “tökfőzelék” recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg cukkini
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • tejföl
  • só
  • pirospaprika
  • liszt

Elkészítése

A cukkinikat megtisztítjuk, végüket levágjuk, majd egy tálba lereszeljük. Ezután jól besózzuk, és félretesszük körülbelül fél órára, hogy levet eresszenek. Amíg a cukkini áll, megtisztítjuk a fokhagymát, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd mindent felszeletelünk.

Egy serpenyőben forró olajon elkezdjük fonnyasztani a hagymát és a fokhagymát. Amikor már üvegesek, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd végül a jól kinyomkodott cukkinit is a serpenyőbe tesszük. Az egészet jól összekeverjük, és megszórjuk az apróra vágott kaporral.

Egy pohár vizet öntünk a keverékhez, majd közepes lángon, gyakori keverés mellett körülbelül 10 percig főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, megszórjuk a tetejét pirospaprikával, és alaposan összekeverjük.

Végül egy kanál liszttel elkevert fél pohárnyi tejfölt adunk hozzá, amivel behabarjuk a zöldségeket. Még egy pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Ez az étel remekül illik rántott hús vagy pörkölt mellé.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/cukkinibol-tokfozelek/