Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dödölle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • liszt
  • zsiradék
  • só


Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, karikákra vágom, majd készre főzöm. Leöntöm róla a főzővizet, de kb. egy ujjnyit az edény alján hagyok belőle. Ezután visszateszem a tűzhelyre és megszórom 4-5 kanál liszttel.

Egy burgonyatörővel összetöröm a burgonyát, de közben főzöm tovább, így a liszt belefől a burgonyába és az egész massza keményebb lesz.

Egy tepsit felteszek a tűzhelyre, majd zsiradékot hevítek fel benne, ebbe szaggatom bele egy kanállal a dödölléket.

Kb. 10 percig sütöm közepes lángon a tepsi dödöllét, ekkor beteszem a sütőbe, ahol meg is pirítom őket.

A végére a dödöllék felszívják a zsírt és szépen meg is pirulnak.

[box style=”info”]Főleg pörköltfélék mellé kínálom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/dodolle-3/