Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Eperboros párolt káposzta kandírozott eperrel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kis fej káposzta 3 fej lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 1 marék mazsola kevés kandírozott eper vagy más aszalt gyümölcs 2 kanál almaecet 1 kiskanál méz 1 dl eperbor (más bor is használható hozzá) kevés őrölt kömény és őrölt bors só Elkészítése: A káposztát vékonyra szeleteljük (lehet gyalult káposztát is használni). Megsózzuk, állni hagyjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 3 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mazsola
  • kevés kandírozott eper vagy más aszalt gyümölcs
  • 2 kanál almaecet
  • 1 kiskanál méz
  • 1 dl eperbor (más bor is használható hozzá)
  • kevés őrölt kömény és őrölt bors


Elkészítése:

A káposztát vékonyra szeleteljük (lehet gyalult káposztát is használni). Megsózzuk, állni hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.

A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni, majd a borral felöntötjük. Megborsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá és almaecetet ízlés szerint.

Fedő alatt pároljuk és mikor összeesett kicsit, megkóstoljuk, majd ha kell még utánízesítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott epret, a mézet, majd ismét lefedjük. Mikor majdnem elkészült, belekerült a félkarikára vágott lilahagyma is, aminek mindössze 3 perc kellett a párolásához. Pikáns, finom, harmonikus köret lett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is