Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fetás-cukkinis lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 60 dkg cukkini (kb)
  • 200 g feta apróra morzsolva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 5 evőkanál finomliszt (kb)
  • olaj

Elkészítése

A cukkinit lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk kb 30 percet.

Közben a tojásokat felverjük kissé, hozzáadjuk az apróra morzsolt fetát, a felaprított fűszereket, a fokhagymát, a sütőport és jól elkeverjük.

A cukkini levét kinyomkodjuk és a tojásos masszához adjuk. Óvatosan, kanalanként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen nagyon lágy, de kemény sem és végül 1 ek olajat keverünk a masszába. A feta sósságától függően adhatunk hozzá még kevés sót is.

Ha a sütés közben a cukkini levet engedne, akkor adjunk még hozzá kevés lisztet.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 1-2 evőkanálnyi masszát elsimítunk benne. Amikor szép barnára sült, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék masszával is így járunk el.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/fetas-cukkinis-lepeny/