Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás, rozmaringos újkrumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg újburgonya
  • só
  • 2 evőkanál zsír
  • 4 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
  • 2 ág friss rozmaring

Elkészítése

A burgonyát egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és 2 tk sót adunk hozzá.

A burgonyák héját lekaparjuk, majd alaposan megmossuk a szemeket. Amik egy kicsit nagyobbak, azokat negyedbe vagy félbe vágjuk.

Egy nagyobb edénybe tesszük a burgonyákat és kevés vizet öntünk alá, sót adunk hozzá és kb félig megpároljuk. Ha szükséges, akkor póroljuk alatta a vizet.

Ha sok víz maradna alatta, akkor az leöntjük, majd hozzáadjuk a zsírt (nem kell sok, csak mindenhol fedje be a burgonyákat) és forgatva elkezdjük sütni. Közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és leszárazott rozmaringot és pirosra sütjük kevergetve az egészet.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/fokhagymas-rozmaringos-ujkrumpli/