Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás burgonya gratin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli (vékonyra szeletelve, lehetőleg gyaluval)
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 darab vargánya (vagy másmilyen gomba)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 dl zöldségleves aplé
  • 10 dkg sajt (chedar, trappista, parmezán vegyesen)
  • bors
  • só

Elkészítése

Az olajon és a vajon megpároljuk a vargányát, sózzuk, borsozzuk és meghintjük gazdagon aprított petrezselyemzölddel.

Megpucoljuk a krumplit és vékonyra szeleteljük lehetőleg gyaluval.

Kivajazott tálba fektetjük a krumpliszeleteket és ráhelyezzük a hagyma karikákat, majd a gombát.

Összekeverjük a tojást a tejszínnel és a zöldség alaplével, majd sózzuk, ráöntjük a krumplira és megszórjuk reszelt sajttal.

Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, kb 40 perc alatt megpárolódik. Ekkor levesszük a fóliát és addig sütjük, ameddig szép színt nem kap.

Egy salátával finom, laktató étel, mely vegetáriánusoknak főételként is megállja a helyét. Köretként is kínálhatjuk húsok mellé.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/gombas-burgonya-gratin/