Az olajon és a vajon megpároljuk a vargányát, sózzuk, borsozzuk és meghintjük gazdagon aprított petrezselyemzölddel.
Megpucoljuk a krumplit és vékonyra szeleteljük lehetőleg gyaluval.
Kivajazott tálba fektetjük a krumpliszeleteket és ráhelyezzük a hagyma karikákat, majd a gombát.
Összekeverjük a tojást a tejszínnel és a zöldség alaplével, majd sózzuk, ráöntjük a krumplira és megszórjuk reszelt sajttal.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, kb 40 perc alatt megpárolódik. Ekkor levesszük a fóliát és addig sütjük, ameddig szép színt nem kap.
Egy salátával finom, laktató étel, mely vegetáriánusoknak főételként is megállja a helyét. Köretként is kínálhatjuk húsok mellé.
Jó étvágyat kívánok!