Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hajdina készítése recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 púpos bögre hajdina
  • 2,5 bögre forró víz
  • só


Elkészítése:

A hajdinát tegyük szűrőbe, mossuk meg alaposan és hagyjuk lecsepegni. Egy edényt melegítsünk fel a tűzhelyen, majd öntsük bele a hajdinát és kevergetve, közepes lángon pirítsuk meg. (Pörkölt mogyoró jellegű illata lesz.)

Öntsük fel 2,5 bögre forró vízzel és sózzuk meg. Takarék lángon főzzük kb. 20-25 percet, amíg meg nem puhul és a szemek szét nem nyílnak.

[box style=”info”]Amikor elkészült, megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel. A hajdina nagyon egészséges, segít az ereket megtisztítani és számos kedvező hatása van.[/box]

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/hajdina-keszitese/