Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Héjában sült burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • só
  • szárított bazsalikom

Elkészítése

Előkészítés:

A burgonyákat alaposan megmossuk és ha szükséges, a héját egy kicsit megsikáljuk, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk.

Egy tálban összekeverjük az olajat a sóval és a szárított bazsalikommal.

A burgonyákat hosszában több helyen beirdaljuk, majd az olajos keverékkel mindegyiket alaposan bekenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, héjastul.

Sütés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a burgonyákat kb másfél órán át sütjük, amíg kívül aranybarna, belül pedig puha lesz.

Tipp

Ha ropogósabb héjat szeretnénk, az utolsó 10 percre kapcsoljuk be a légkeverést vagy emeljük a hőfokot 200-ra.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/hejaban-sult-burgonya/