Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hercegnő burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • só
  • szerecsendió (reszelt)

Elkészítése

A burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vajat (ha a burgonya túl meleg, a tojás és a vaj kicsapódhat). A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a burgonyához, majd ízesítjük ízlés szerint.

A masszát csillagcsövű habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a külseje ropogós, a belseje pedig puha. Nagyon mutatós és finom köret.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/hercegno-burgonya/