Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ínyenc tepsis krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 közepes krumpli (kb 1 kg)
  • 2 ek reszelt sajt (parmezán és kecskesajt)
  • 1 doboz mascarpone (250 gramm)
  • 1 tasak mini mozzarella light
  • só
  • kakukkfű
  • 1 mokkásnál fűszerpaprika
  • 2 tk zsemlemorzsa
  • 1 tk olaj
  • néhány szelet pritamin paprika

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágjuk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.

Egy kerámiatálat vagy jénait kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintünk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit (ha egy-két evőkanál főzőlé rákerül nem gond, csak sok ne legyen, mert akkor szétázik a krumpli).

Egy kanállal kis kupacokat rakunk a mascarponéból, rárakjuk a mozzarellát, rászórjuk a reszelt sajt felét.

Közepébe tesszük a pritamin paprikát, illetve ráteszünk néhány szál kakukkfű ágat.

180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt permezán sajtkeveréket.

Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen (kb 5 percig sült).

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/inyenc-tepsis-krumpli/