Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nokedli

Käsespätzle (osztrák sajtos nokedli)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, sót, tejet, szódát és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük a masszát. Egy nagyobb edényben vizet forralunk és teszünk hozzá kevés sót és olajat. A nokedli tésztát lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A kifőtt nokedlit leszűrjük vagy kiszedjük és hideg vízzel átöblítjük. A mártáshoz a bacont felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.11.20.

Nokedlihez

Mártáshoz

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, sót, tejet, szódát és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük a masszát.

Egy nagyobb edényben vizet forralunk és teszünk hozzá kevés sót és olajat.

A nokedli tésztát lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

A kifőtt nokedlit leszűrjük vagy kiszedjük és hideg vízzel átöblítjük.

A mártáshoz a bacont felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

A pirított bacont kiszedjük az edényből és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hámozott és aprított hagymát.

A megpirított hagymához hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.

Kb 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a sajtot és olvadásig főzzük.

Ha a sajt elolvadt, akkor beleforgatjuk a nokedlit és a bacont is.

A baconből tehetünk félre a tálaláshoz és összemelegítjük az egészet.

A nokedlit forrón tálaljuk pirított baconnel és pirított hagymával.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is