Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Käsespätzle (osztrák sajtos nokedli) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Nokedlihez

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl szóda vagy sör
  • 1 dl tej

Mártáshoz

  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirított hagyma
  • bors
  • só

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, sót, tejet, szódát és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük a masszát.

Egy nagyobb edényben vizet forralunk és teszünk hozzá kevés sót és olajat.

A nokedli tésztát lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

A kifőtt nokedlit leszűrjük vagy kiszedjük és hideg vízzel átöblítjük.

A mártáshoz a bacont felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

A pirított bacont kiszedjük az edényből és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hámozott és aprított hagymát.

A megpirított hagymához hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.

Kb 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a sajtot és olvadásig főzzük.

Ha a sajt elolvadt, akkor beleforgatjuk a nokedlit és a bacont is.

A baconből tehetünk félre a tálaláshoz és összemelegítjük az egészet.

A nokedlit forrón tálaljuk pirított baconnel és pirított hagymával.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/kasespatzle-osztrak-sajtos-nokedli/