Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Kelbimbós krumplipüré

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly) 45 dkg kelbimbó (mirelit) 1 kk só 1 nagy csipet őrölt szerecsendió 2 púpos ek vaj 3 púpos ek krémes tejföl Elkészítése: A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk. Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót. Ha már a krumpli is […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
  • 45 dkg kelbimbó (mirelit)
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
  • 2 púpos ek vaj
  • 3 púpos ek krémes tejföl


Elkészítése:

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk. Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót. Ha már a krumpli is megpuhult (a kelbimbónak kevesebb időre van szüksége), leszűrjük.

Egy krumpli törővel áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Jól összekeverjük és melegen kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is