Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk a tésztát. A tálat olajjal kikenjük, a tésztát belehelyezzük, majd a tetejét is lekenjük olajjal. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Egy lábas aljába […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.02.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk a tésztát.

A tálat olajjal kikenjük, a tésztát belehelyezzük, majd a tetejét is lekenjük olajjal. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk, és beleteszünk egy tésztakiszedő edényt. Az edény alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd a kis gombócokra formázott tésztát ráhelyezzük. Három gombóc fér bele az edénybe.

Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok (knédli) elkészülnek. Fontos, hogy a fedőt sütés közben ne emeljük fel!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is