Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Knédli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke kb. felesen)
  • 3,5 dl víz
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál étolaj

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk a tésztát.

A tálat olajjal kikenjük, a tésztát belehelyezzük, majd a tetejét is lekenjük olajjal. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk, és beleteszünk egy tésztakiszedő edényt. Az edény alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd a kis gombócokra formázott tésztát ráhelyezzük. Három gombóc fér bele az edénybe.

Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok (knédli) elkészülnek. Fontos, hogy a fedőt sütés közben ne emeljük fel!

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/knedli/