Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya, (lehetőleg egyforma méretű)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 csomag olaszos fűszerkeverék, vagy 1 ek szárított bazsalikom, fél ek szárított majoránna, negyed ek fokhagymapor, fél ek. oregánó, fél ek.kakukkfű, fél ek. rozmaring
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megsikáljuk, héjastól cikkekre vágjuk. Az olajat kikeverjük a fűszerekkel, és a burgonyát megforgatjuk benne. Egy sütőpapírral leterített nagy tepsibe tesszük a burgonya szeleteket. Fólia alatt sütjük, majd mikor már puha a burgonya, levesszük a fóliát, és pirítjuk.
[box style=”info”]Grillezett ételekhez, frissensültekhez sok salátával kiváló köret. Tejfölös mártogatóssal is kínálhatjuk.[/box]