Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pacsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg burgonya
  • 2 kissebb tojás
  • annyi liszt amennyit felvesz
  • sütőpor
  • só
  • egy kis fokhagymapor (ízlés szerint)
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a sót, sütőport és annyi lisztet, hogy nagyon lágy tésztát kapjunk, de azért kézzel formálható legyen.

Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, ha nagyon ragadna akkor beolajozzuk a kezünket és egy jó nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban pár perc alatt kisütjük.
[box style=”info”]Tejfölös mártogatós illik hozzá, de egy tartalmas levessel is tökéletes párost alkot.[/box]

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/pacsa/