Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Parajos galuska kéksajt mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A galuska elkészítése Először a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd a sajtot is lereszeljük. A galuskatésztát 80 dkg lisztből, 5 tojásból, kiolvasztott parajból (spenót), valamint sóval, őrölt borssal és fokhagymával ízesítve keverjük össze. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, mint a hagyományos galuskát, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.23.

Hozzávalók 4 személyre

A mártáshoz

Elkészítése

A galuska elkészítése

Először a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd a sajtot is lereszeljük. A galuskatésztát 80 dkg lisztből, 5 tojásból, kiolvasztott parajból (spenót), valamint sóval, őrölt borssal és fokhagymával ízesítve keverjük össze. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, mint a hagyományos galuskát, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.

A sajtmártás elkészítése

Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan felöntjük tejjel. A mártást addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, és ízlés szerint sóval (ha szükséges, mert a sajt is sós), ételízesítővel és borssal ízesítjük.

Tálalás

Tálaláskor a frissen főtt parajos galuskára ráöntjük a sajtos mártást. Ízlés szerint még megszórhatjuk extra sajttal is.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is