Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parajos galuska kéksajt mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 40 dkg fagyasztott parajpüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

A mártáshoz

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj (vagy margarin )
  • 1 liter tej
  • 20 dkg rokfort (vagy márványsajt )
  • só (ha szükséges )
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors

Elkészítése

A galuska elkészítése

Először a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd a sajtot is lereszeljük. A galuskatésztát 80 dkg lisztből, 5 tojásból, kiolvasztott parajból (spenót), valamint sóval, őrölt borssal és fokhagymával ízesítve keverjük össze. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, mint a hagyományos galuskát, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.

A sajtmártás elkészítése

Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan felöntjük tejjel. A mártást addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, és ízlés szerint sóval (ha szükséges, mert a sajt is sós), ételízesítővel és borssal ízesítjük.

Tálalás

Tálaláskor a frissen főtt parajos galuskára ráöntjük a sajtos mártást. Ízlés szerint még megszórhatjuk extra sajttal is.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/parajos-galuska-keksajt-martassal/