A galuska elkészítése
Először a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd a sajtot is lereszeljük. A galuskatésztát 80 dkg lisztből, 5 tojásból, kiolvasztott parajból (spenót), valamint sóval, őrölt borssal és fokhagymával ízesítve keverjük össze. A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, mint a hagyományos galuskát, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
A sajtmártás elkészítése
Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan felöntjük tejjel. A mártást addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, és ízlés szerint sóval (ha szükséges, mert a sajt is sós), ételízesítővel és borssal ízesítjük.
Tálalás
Tálaláskor a frissen főtt parajos galuskára ráöntjük a sajtos mártást. Ízlés szerint még megszórhatjuk extra sajttal is.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂