Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parajpüré recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg paraj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • só
  • bors

Elkészítése

Ha friss parajból készítjük, azt megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk, majd vízben puhára főzzük.

Ezután alaposan lecsepegtetjük, sőt ki is nyomkodjuk belőle a nedvességet, és áttörjük vagy turmixoljuk, esetleg átdaráljuk. Ha mirelitből készül, hagyjuk felolvadni, és sűrű szűrőbe téve, alaposan kinyomkodjuk a levét.

A vajon a lisztet fehéredésig sütjük, a tejjel felengedjük, és a parajt beletéve, megsózzuk, alaposan megborsozzuk. Sokan fokhagymásán szeretik, akkor nem kerül bele bors, hanem a rántásba két gerezd tört fokhagymát rakunk.

Alaposan összeforraljuk, ha kell, még tejjel hígítjuk. Sokan nem rántással sűrítik a parajt, hanem tejben áztatott, áttört zsemlével. Mások reszelt szerecsendióval ízesítik.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/parajpure/