Elkészítése
Egy nagy lábos aljába vizet öntünk, felforraljuk, és fölé helyezzük a zöldségpárolót. A brokkolit rózsákra szedjük, a kellően zsenge részeket meghagyva, majd leöblítjük, és a párolóra tesszük. Lefedjük a lábost, és körülbelül 10 percig pároljuk, amíg a brokkoli roppanós nem lesz.
Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd egy nagy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval. Hagyjuk állni 15 percig, hogy a morzsa összefogja a masszát. Könnyed mozdulatokkal kroketteket vagy tallérokat formázunk belőle, majd morzsába forgatjuk, és forró olajban rövid ideig, épp csak aranybarnára sütjük.
Tartármártással és friss salátával tálalva kiváló főételként szolgálhat, de köretként is kínálható halak vagy frissensültek mellé, esetleg sajtmártással is.
