Hozzávalók:
- 1 kis lila káposzta
- 1 vöröshagyma,
- 1 ek étolaj
- 1 kk köménymag
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- 1 ek almaecet,
- kevés csombor (borsikafű)
- 1 kk szorbit, vagy cukor
- kevés őrölt bors
- kevés étolaj
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
Elkészítése:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk. A fokhagymagerezdeket szétnyomjuk, majd apróra vágjuk. 1 fej hagymát félkarikákra vágunk.
Kevés olajat felforrósítunk, majd a köménymagot kipattogtatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a hagymát, és ezzel együtt kicsit dinszteljük. A besózott káposztát és a fokhagymát is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és fedő alatt fél lángon elkezdjük párolni.
A borral együtt tesszük a káposztához az almaecetet, a csombort, a borsot, és kevés szorbitot/cukrot. Ismét fedő alatt pároljuk tovább, majd megkóstoljuk. Ha sósnak találjuk, kevés cukorral tudunk javítani rajta, de ez fordítva is igaz.