Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párolt zöldséges bulgur recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g bulgur
  • 130 g zöldborsó
  • 20 g ételízesítő
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej zeller
  • só
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom vagy bazsalikom olaj
  • petrezselyemzöld
  • szerecsendió

Elkészítése

A zöldségeket megmosom, meghámozom és apróra vágom. A répát, petrezselymet karikázom, a zellert és a karalábét pedig felkockázom.

A bulgurt és a zöldségeket kevés zsiradékon lepirítom, hozzáadom a fűszereket, majd a mennyiségének megfelelő másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm. Főzöm 15 percig, majd fedő alatt hagyom állni fél órát.

Utána tálalható.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/parolt-zoldseges-bulgur/