Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pezsgős, mazsolás, párolt káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
2 kis fej lila hagyma
10 dkg. mazsola
1 kávés kanál kömény
só, bors
kevés barna cukor, vagy édesítőszer, esetleg nyírfacukor
1 ek. olaj
1 dl. édes pezsgő
kevés fehérbor ecet
csipet csombor (borsikafű)
kevés kakukkfű

Elkészítése:

A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk.

A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk.

Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról! Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.

[box style=”info”]Disznótoros ételek, sültek, kacsacomb elengedhetetlen körete.[/box]

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/pezsgos-mazsolas-parolt-kaposzta/