Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pirított krumpli fűszeres hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pirított krumpli:

  • 4 darab krumpli
  • só
  • 1 dl olaj
  • bors

Fűszeres hagyma:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 0,5 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 1evőkanál majoránna
  • 1 kávéskanál só
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A krumplikat alaposan megmossuk és héjastól enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük. Hűlni hagyjuk és végül meghámozzuk.

Amíg fő a krumpli, addig a hagymákat megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.

Egy nagy serpenyőben a hagymákat olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk. Borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.

2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.

A krumplit félbe vágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.

Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük és a fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/piritott-krumpli-fuszeres-hagymaval/