Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Portugál sültburgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A portugál sültburgonya egyszerűen elkészíthető köret, amelyet a fokhagyma, a vaj és a rozmaring tesz különlegessé. Kívül ropogós, belül omlós, így húsok mellé vagy önálló fogásként is kiváló.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.11.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A burgonyát mossuk meg, héjában főzzük puhára, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

Egy tepsibe vagy hőálló edénybe öntsünk olívaolajat (vagy napraforgó olajat), szórjuk bele az aprított fokhagymát, majd helyezzük rá a burgonyákat. A krumplikat enyhén nyomjuk meg, hogy a héjuk megrepedjen, de a szemek egyben maradjanak.

Fűszerezés és sütés:

Szórjuk meg a burgonyát darabos tengeri sóval és rozmaringgal, majd mindegyik tetejére tegyünk egy kis darab vajat. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, amíg szépen megpirul.

Tipp:

A burgonyát ízesíthetjük kakukkfűvel vagy füstölt paprikával is, így más hangulatot kap az étel. Ha még tartalmasabb köretet szeretnénk, sütés végén reszelt sajtot is szórhatunk rá, ami finom ropogósra pirul a tetején.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is