Előkészítés:
A burgonyát mossuk meg, héjában főzzük puhára, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.
Egy tepsibe vagy hőálló edénybe öntsünk olívaolajat (vagy napraforgó olajat), szórjuk bele az aprított fokhagymát, majd helyezzük rá a burgonyákat. A krumplikat enyhén nyomjuk meg, hogy a héjuk megrepedjen, de a szemek egyben maradjanak.
Fűszerezés és sütés:
Szórjuk meg a burgonyát darabos tengeri sóval és rozmaringgal, majd mindegyik tetejére tegyünk egy kis darab vajat. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, amíg szépen megpirul.
Tipp:
A burgonyát ízesíthetjük kakukkfűvel vagy füstölt paprikával is, így más hangulatot kap az étel. Ha még tartalmasabb köretet szeretnénk, sütés végén reszelt sajtot is szórhatunk rá, ami finom ropogósra pirul a tetején.