Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Portugál sültburgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 darab burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • durva szemű só

Elkészítése

Előkészítés:

A burgonyát mossuk meg, héjában főzzük puhára, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

Egy tepsibe vagy hőálló edénybe öntsünk olívaolajat (vagy napraforgó olajat), szórjuk bele az aprított fokhagymát, majd helyezzük rá a burgonyákat. A krumplikat enyhén nyomjuk meg, hogy a héjuk megrepedjen, de a szemek egyben maradjanak.

Fűszerezés és sütés:

Szórjuk meg a burgonyát darabos tengeri sóval és rozmaringgal, majd mindegyik tetejére tegyünk egy kis darab vajat. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, amíg szépen megpirul.

Tipp:

A burgonyát ízesíthetjük kakukkfűvel vagy füstölt paprikával is, így más hangulatot kap az étel. Ha még tartalmasabb köretet szeretnénk, sütés végén reszelt sajtot is szórhatunk rá, ami finom ropogósra pirul a tetején.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/portugal-sultburgonya/