Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puliszka (alaprecept) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg kukoricadara
  • 7 dl víz
  • só
  • vaj


Elkészítése:

A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Egy lapos tálra, vagy vágólapra borítjuk, és 2-3 cm vastagra simítjuk.

Amikor megdermedt, felszeleteljük.

Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítjuk.

Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.

[box style=”info”]A puliszkát, vagy mai divatos nevén a polentát készíthetjük lágyan, vagy sűrűbbre főzve, keményebben. Készülhet sósan, vagy édesen, és mivel önmagában semleges ízű, ezért bármihez, vagy bármivel együtt fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/puliszka-alaprecept/