Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácz saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 175 g tejföl
  • 175 g majonéz
  • só
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • kevés őrölt kömény (elhagyható, ha valaki nem kedveli)
  • 1 evőkanál tárkonyecet (vagy sima )

Elkészítése

A káposztát, a lila hagymát és a sárgarépát lereszeljük, majd egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, cukorral, és kevés őrölt köménnyel (ha használunk).

A tejfölt a majonézzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tárkonyos ecetet (vagy sima ecetet kevés szárított tárkonnyal). Az öntetet a reszelt zöldségekhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk.

A salátát hűtőben pihentetjük legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét natúr joghurttal helyettesíthetjük. A salátát gazdagíthatjuk almával vagy zellerrel is, amelyek friss roppanást és extra ízt adnak neki.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/racz-salata/