Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós újburgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg újburgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

A megforrósított olajba öntjük az alaposan megmosott, de héjas újburgonyát, és a saját levében, fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben nem sózzuk meg, és nem kevergetjük, hanem a lábast rázogatjuk, hogy a burgonyaszemek egyenletesen puhuljanak.

Végül a fedőt levéve, nagy lángon ropogós barnára sütjük, és csak a tálon sózzuk. Célszerű nagyon vastag falú, például vaslábasban készíteni. Ha nem keverjük, a burgonyák héját nem sértjük fel, és nem ég oda a burgonyánk.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/ropogos-ujburgonya/