Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Sült krumpli

Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6-8 közepes burgonya 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág) 1 tk friss kakukkfű só, bors 4-5 dkg olvasztott vaj Elkészítése: Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy kefével is átdörzsölhetjük. Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6-8 közepes burgonya
  • 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág)
  • 1 tk friss kakukkfű
  • só, bors
  • 4-5 dkg olvasztott vaj

Elkészítése:

Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy kefével is átdörzsölhetjük.

Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát, majd a többivel is így járjunk el.

A bevagdosott krumplikat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózzuk és borsozzuk úgy, hogy a bevágásokba is jusson.

A vajba keverjük bele a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd alaposan kenjük be vele a krumplikat. A maradékot csorgassuk a krumplikra.

200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is